For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bekijk de site in het Nederlands

Communicatiewetenschap

College of Communication

Wat kan ik doen?

Voor bachelorstudenten Communicatiewetenschap bestaat de mogelijkheid om een deel van de studie in het buitenland door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld jouw keuzeruimte met vakken aan een buitenlandse universiteit invullen (een uitwisseling), stage lopen in het buitenland of deelnemen aan een summer school. 

Uitwisselingen 

Alle uitwisselingen zijn bestemd voor voltijdsstudenten die ingeschreven zijn bij de Universiteit van Amsterdam. De uitwisselingsperiode is circa 5 maanden (1 semester) . Zie ´Bestemmingen´ voor de mogelijkheden. 

Behalve deelname aan een uitwisseling zijn er nog andere opties om een (korte) periode van de studie in het buitenland door te brengen. 

Stage in het buitenland

Uiteraard is het ook mogelijk de bachelorstage in het buitenland te lopen. Aan de ene kant biedt een stage in het buitenland je een mooie gelegenheid om een ander land of een andere cultuur beter te leren kennen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om een tijdje in het buitenland te vertoeven. Op de volgende websites vind je informatie over stages in het buitenland:

Korte programma’s in het buitenland

Mocht je liever niet voor een heel semester naar het buitenland gaan, dan kun je er ook voor kiezen te orienteren op een kort programma.

Master in het buitenland

Misschien denk je er wel over na om na de bachelor CW een masterprogramma in het buitenland te gaan volgen. Je vindt informatie/tips over de mogelijkheden op de pagina ´Master in het buitenland´.